8 d’abr. 2012

Via La Cosa

by Montse Molano
PIC SANT CUGAT
  • Llargària: 290m
  • Dificultat: 6a+
  • Material utilitzat: Cintes exprés, alguna baga, semàfor microfriends, link cam verd i friend núm. 1
  • Orientació: Sud
  • Ressenya consultada: Ressenya.net i a la guia Roca Caliente en los Pirineos, volum 1, ESCALES, de Luis Alfonso i Xavier Buxó

Avui volíem anar a Montrebei, però amb el vent previst i alguna gota que podria caure no ens hem atrevit i tots cinc ens anem a aquesta via. El Xavi i jo, la cordada habitual, ens fiquem primers i darrera el tres bandarres de l'Esteve, l'Arnau i el Javi.
Començo jo, però a pesar d'haver tingut el segon parabolt quasi a l'alçada dels peus no acabo de veure com ensortir-me sense acabar oxigenant el cervell i em baixo. Ho prova Xavi, ell és el tercer cop que fa la via, s'ho mira i remira i amb decisió passa, aquí està el truqui, decisió a pujar i no a baixar. De segona em surt, encara que comparat amb el passet de la via d'ahir m'ha semblat més dur de trobar-li el punt. L'altre primer de cordada s'ho ha hagut de mirar força, però al final fent servir el truqui passa bé i tots cap a munt que és tard i vol ploure.
Després vénen dos llargs discontinus on aprofitem a recuperar-nos de la dosis d'adrenalina descarregada en el passet i acabem amb dos llargs magnífics, sobre tot l'últim que és el que posa la guinda a la via.
Ahir vam baixar per la via cordata muntada per a descendir de certes vies de la vessant sud i avui provem l'altre opció de la vessant nord, si fa no fa es triga lo mateix, dependrà de lo que ens vingui degust, si fer un ràpel per a baixar per una canal mitjanament còmode per la nord o mig caminar i desgrimpar ajudat per cordes i cables per la sud.

Inici del primer llarg
Inici primer llarg




Inici primer llarg
Primer llarg

Quart llarg
Quart llarg


Arribant R4
Cinquè llarg
Inici cinquè llarg



Crestejant per anar a buscar el collet

A la cresta on finalitza la via

Crestejant al collet que dóna accés x baixar x cara sud o nord
Des del collet visió al fons del Congost de Montrebei


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada