7 d’abr. 2012

Via Ramona

PIC SANT CUGAT
  • Llargària: 235m
  • Dificultat: 6b (1pas), obligat 5c
  • Material utilitzat: Cintes exprés, semàfor microfriends i friends del 0.75 fins al 2 (el 3 si el portes l'utilitzaràs a la fissura del penúltim llarg, però és prescindible)
  • Orientació: Sud
  • Ressenya consultada: lanochedelloro

by Montse Molano
Al final la setmana santa dóna uns dies de treva per anar a escalar en roca i com les tardes son una mica insegures, escollim traslladar-nos fins aquí, doncs fa temps que no veníem i és combinable amb la paret d'Aragó, fita del dia més estable.
Ens trobem amb el Javi, l'Esteve i l'Arnau, i ells es fiquen a la Gosa que està a la dreta nostra. 
El dia està entre sol i núvols, i quan es tapa fa prou rasca per a tremolar, jo l'he cagat anant en pantalons pirates i sense forro, i això em serveix d'excusa per a quan el company arriba a l'R3 no quedar-me, al penúltim llarg ja no cola i em quedo postrada a l'R mirant com puja ell per una espècie d'esperó magnífic amb una esplèndida fissura vertical.
El sisè i últim llarg de la Ramona acaba en la feixa per la qual baixes, però veiem als companys fer l'últim llarg de la seva via, una bonica placa ratllada horitzontalment, i sense dubtar-ho des de l'R5 ens traslladem fent una petita diagonal per a fer aquest últim tram.
Via bàsicament de plaques amb excel·lent roca, on ens podrem entretenir a completar l'equipament depenent de les nostres necessitats. El passet del tercer llarg està ben assegurat i si al primer intent no et surt, un vuelito t'oxigena el cervell i al segon intent et surt niquelat, je je, a mi així em va passar.

Inici primer llarg
Segon llarg


Inici tercer llarg

Arribant R3

































A on es flanqueja cap a la dreta del 4t llarg
Quart llarg



Arribant R4
Setè llarg (últim de via Gosa)
Cinquè llarg



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada